One tonne life -familjen klimatsmart « Dyrare mat, NU!

One tonne life -familjen klimatsmart

Skribent:

Jag läste i DN härom veckan om pilotprojektet för: ”One Tone Life”, vilket just nu är i full gång. Syftet med projektet är att familjen Lindell i Stockholm ska, genom tekniska lösningar och klimatsmarta val, minska sin koldioxidförbrukning till 1 ton koldioxid per person och år. Ett ton koldioxid per år är gränsen för av som är ekologiskt hållbart för varje människa att släppa ut utan att överkonsumera jordens resurser. Idag släpper medelsvensken ut 8 ton koldioxid per person och år.

Familjen Lindell, som bara har varit aktiva i projektet i några månader, har redan lyckats banta ner sin koldioxidförbrukning till 2.6 ton. Och detta nästan enbart genom att byta till elbil, energisnål villa, snålspolande duschmunstycken, solpaneler och äta mer vegetarisk mat.

För att nå målet 1 ton koldioxid, kommer de säkert att få göra en del uppoffringar i slutänden. Men jag blir ändå full av hopp när jag ser hur mycket en vanlig familj kan minska sin klimatpåverkan, utan att ens behöva göra särskilt stora avkall på sin livsstil. Tänk vad hela Sveriges befolkning skulle kunna åstakomma om vi gjorde samma sak.

Gå in och läs om familjen Lindells klimatresa och låt er inspireras!

http://onetonnelife.se

 För mer mat och klimatprat: http://unt.se/elsasklimatprat

Kategorier: Inspiration / Livsstil
Dela

Etiketter: ,