Besök bibliotek!

Skribent:

Dagens boktips:

Mjölksyrejäsning av grönsaker

Dagligt bröd

Säd i daglig kost

Att ta tillvara äpplen

Alla skrivna av Annelies Schöneck

Syrans Förlag

Kategorier: Inspiration / Livsstil, Tips
Dela

Etiketter: , , , ,
  • JOW

    Då fyller jag på med böcker som jag anser vara än mer angelägna.

    Maten och folksjukdomarna

    Vegomyten

    Naturlig mat

    Svart jord

    Fett och kolesterol är hälsosamt

    Naturlig föda – naturligtvis

  • Anna Orrell

    Alltså, de böcker jag föreslår här ger en lätt historisk bakgrund, de visar på varför det inte är så bra med snabbjäst bröd och flingor, en beskriver hur konservering av grönsaker kan göras på ett skonsamt sätt och förklarar fördelarna med denna konserveringsmetod, en ger inspiration till att ta tillvara inhemsk frukt, så man slipper ta till så mycket import. De debatterar inte, handlar inte om definitivt kostval och de gör inte anspråk på att ha någon global lösning.

    Ända sen jag började jobba med dessa frågor, på 90-talet när Agenda 21 kom, har jag föredragit vardagsmiljöfrågorna. Jag är bäst på att ta de stora frågorna från människan till helheten, mina kolleger har ofta varit skickligare från det stora till det lilla. ”Det naturliga steget” var aldrig min bästa gren. Jag tycker om att börja gräva precis där vi står, och vrida sakta men säkert mot en helhetsbild, ökad förståelse och en känsla av möjlig förändring i liten skala, för depression kommer ur känslan av oförmåga att forma framtiden. Här på bloggen väljer jag som skribent samma väg som jag gör när jag undervisar. Därav litteraturförslagen.