Fiskeriverkat -VAKNA! « Dyrare mat, NU!

Fiskeriverkat -VAKNA!

Skribent:

Nu kan det eventuellt bli förbjudet för yrkesfiskare att dumpa sin fångst i havet. Idag dumpas ca 70% av all plattfisk och 50% av all vitfisk ( t ex.  torsk och kolja) i havet för att det inte motsvarar exakt rätt storlek, sort eller överskrider den tillåtna fiskekvoten.

 90 % av världens alla fiskebestånd är hotade av utfiskning.

För att skydda bestånden har man infört en fiskekvot för hur mycket varje fiskare får ta i land. I Sverige i dag finns dock inte någon övre gräns för hur mycket fisk som får fiskas upp, vilket resulterar i att tonvis av uppfiskad fisk dumpas ute till havs för att den överskrider kvoten som man får ta i land. 

I Norge har det varit förbjudet att dumpa fisk sedan 20 år tillbaka, och nu har man även börjat se över reglerna i Sverige. Men faktumet återstår att bara i Nordsjön, dumpas idag nästan en miljon ton fisk per år.

Allvarligt talat, utfiskningen är inget nytt fenomen. Ska det verkligen behöva ta 20 år innan någon ens överväger att förbjuda dumpning? 

EU-kommissionen och fiskeriverket – VAKNA!

För mer mat och klimat: http://unt.se/elsasklimatprat

Kategorier: Åsikt & debatt
Dela

Etiketter: ,
  • Roger Engstrand

    Du ropar på hjälp från Fiskeriverket!? Då är det dags att du vaknar!Fiskeriverket är sveriges onödigaste myndighet. Till stora kostnader har dom varit verksamma i 40 år. Vad har dom åstadkommit? Nästan total utfiskning, ålen är borta, det s…måskaliga närproducerande skärgårdsfisket är borta. FV har till och med lyckats utöva utpressning mot sig själva genom att först ge bidrag till större fartyg, och sedan – för att fiskarna skulle kunna amortera båtarna – ge för stora fiskekvoter till de alltför stora båtarna!! Dessutom fick sedan fiskarna bidrag för att göra sig av med båtarna. Men dom köptes av en bulvan och fiskar nu utanför Västsahara!! SKANDAL!! LÄGG NED FISKERIVERKET!!