Uppdrag « Dyrare mat, NU!

Uppdrag

Föreläsningar och workshops

Dyrare mat, nu! är ett namn som provocerar. Våra föreläsningar och workshops utgår från uppmaningen i vårt namn. Vi har tröttnat på eftersmaken på lågprismaten, men vi har inte alla svaren. Tillsammans med er ställer vi de stora frågorna och formulerar lösningar.

Föreläsningar och workshops anpassas givetvis utifrån målgruppen.

Tidigare uppdrag:

  • Hållbar offentlig mat, Mat 2011
  • Föreläsning och workshop, Hållbara Blädinge, Alvesta
  • Föreläsning och workshop, Ekologiskt forum, Kungliga skogs- och lantbruksakademien
  • Arla, inspirationspass för marknadsavdelningen
  • Workshop, Ekokocksutbildning, Norrköping

För mer info och bokning kontakta:
Elsa Fries
elsa.fries@dyraremat.nu
tfn. 0730-223909

Matlagningskurser
Att äta mat som är producerad på ett hållbart sätt behöver faktiskt inte alls vara dyrare. Med kunskaper om såväl val av råvaror som praktisk matlagning går det att skapa goda, smakrika och samtidigt hållbara måltider, utan att tömma plånboken.
Samla ihop en grupp på jobbet, i trappuppgången, i studentkorridoren etc. till en matlagningskurs! Exempel på teman:

Hållbar vardagsmat
Vegetarisk matlagning
Vintersallader
Säsongsmatlagning

För mer info och bokning kontakta:
Elsa Fries
elsa.fries@dyraremat.nu
tfn. 0730-223909

Mötesplatser/arrangemang
Att skapa mötesplatser där deltagarna kan diskutera, fundera och utveckla nya tankar som bidrar till en hållbar konsumtion och produktion av mat ligger tankesmedjan Dyrare mat, nu närmast om hjärtat. Vi kan skapa egna mötesplatser eller tillsammans med uppdragsgivare. Men vi gör det alltid med ambitionen att lyfta upp aktuella frågeställningar i framkant av

Tidigare uppdrag:
Samordnare för seminarieprogrammet på Mat 2011 i Växjö som arrangerades av Växjö kommun, Länsstyrelsen Kronobergs län, LRF och Miljöresurs Linné. (www.mat2011.se)
Paneldebatt på Green Festival

För mer info och bokning kontakta:
Elsa Fries
elsa.fries@dyraremat.nu
tfn. 0730-223909

Sopköket
Sopköket är en levande workshop där en kock lagar mat av överblivna varor från lokala butiker. Sopköket hade premiär under Mat 2011.

Dialogkonst
Dialogkonst är ett sätt att skapa diskussioner och dialog på konferenser, festivaler, mässor och andra tillfällen där människor samlas. Metoden är inspirerad av “påverkanstorg” och utgår ifrån att bra dialoger behöver lockas fram med hjälp av kreativa frågor, öppna mötesformer, och inspirerande bilder och intryck.

Dialogkonst har vi bl.a. annat använt på:
Eco Now, 2011
Mat 2011, Växjö
Almedalen, 2011

För mer info och bokning kontakta:
Elsa Fries
elsa.fries@dyraremat.nu
tfn. 0730-223909

Moderatorer
Vi har flertalet erfarna och duktiga moderatorer som kan moderera diskussioner med matteman.

Exempel på genomförda uppdrag:

Räcker den närproducerade maten?, Mat 2011
Bokreleaser med Mats-Eric Nilsson, Daniel Öhman/Malin Olofsson och Annika Unt Widell, Mat 2011
Vad är skillnaden mellan ekologiskt och konventionellt? Ett samtal mellan två bönder. Mat 2011
Den medvetne konsumentens dilemma, Green Festival 2011
Den globala tallriksmodellen, Almedalen 2011
Bakom de röda prislapparna, Almedalen 2010

För mer info och bokning kontakta:
Elsa Fries
elsa.fries@dyraremat.nu
tfn. 0730-223909