Förbudet mot transfettet -helt från vettet? « Dyrare mat, NU!

Förbudet mot transfettet -helt från vettet?

Skribent:

 

Förbud mot transfettet –helt från vettet?

Under förra veckan så kunde vi läsa i tidningen om att Sverige nu ska förbjuda transfetter i mat.

Är det statens jobb att skriva oss på näsan och förbjuda det som är dåligt för oss? Vad är nästa steg? Fettskatt? Läskskatt? Statligt finansierade stegräknare till hela Sveriges befolkning, och straffavgifter till alla de som inte uppnår de obligatoriska 10 000 stegen per dag?

Missförstå mig rätt, jag vet att transfetter är väldigt ohälsosamma och jag förstår tanken bakom förbudet. Men en persons hälsa och välbefinnande sitter i ens livsstil och beteendemönster. Och om någon vill äta sig sjuk på onyttig mat och aldrig motionera, så finns det ingenting som svenska staten kan göra åt den saken.

 För mer mat, hälsa och klimat: unt.se/elsasklimatprat.

Kategorier: Inspiration / Livsstil
Dela

Etiketter: